Kevés a parkolóhely Szolnokon? Próbálkozzunk csónakkal

Megosztás

Már korábban is rendre gond volt a sok közlekedési dugóval Szolnokon, de amióta a tömegközlekedés szolgáltatása ilyen szörnyen megbízhatatlanná vált, azóta csak még több autó járja a várost. De hol és hogyan parkoljunk?

Ez is parkolóhely, csak éppen nem ajánlatos gumicsizma nélkül keresztülgyalogolni ezen az óceánon. Szolnok, 2023. Igaz, ahogy már megfogalmazták, Szolnok a vizek városa. Látjuk.

András tette közkinccsé a helyi közösségi csoportban ezt a két csodás képet (fent és lent), ami mutatja a parkolási állapotokat megyeszékhelyünkön. Ez ugyebár nem egy hatalmas, kiadós esőzés után készült közvetlenül, csak a tervezési hibák, illetve a hanyag (vagy semmilyen) karbantartás miatt sok helyen az esővíz egyszerűen nem folyik el.

“Azt mondják az autósok, hogy kevés a parkolóhely Szolnokon. Autóknak igen, de csónakkal bárhol, bármikor találsz helyet!” – írta András.

A poszt alatt érdekes beszélgetés kerekedett a jelenlegi állapotokról, ahol természetesen ismét előkerült az elégtelen szolnoki tömegközlekedés, aminek – mint köztudott – egyik fő oka, hogy Szolnok város milliárdokkal tartozik a közlekedési vállalatnak. “Nem a parkolóhely kevés, hanem sok az autó.” “A jelenlegi tömegközlekedés mellett lesz még több is…” “Mert rákényszerülnek, ha el akarnak érni az úticéljukhoz, ez november óta busszal elég nagy kihívás.”

“Hajós nép a szolnoki! Ennek megfelelően az összes csatorna fedőig van eldugulva, nehogy elfolyjon a víz.” “Elvégre a vizek városa vagyunk.” “Ez is jó. Én úgy gondolom, így már nem is kell tiltakozni az akkumulátorgyár ellen. Hisz van bőven víz.” “Miért pont ezt tartották volna karban a városvezetők, amikor úgy nagyjából semmit nem tettek a városért?”

Kapcsolódó cikkek